Gisteren is de ramadan van start gegaan. Logistiek medewerkers die hieraan meedoen, mogen een maand lang niet eten, drinken en roken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Als zij in deze tijd geen vakantie opnemen, moeten ze wel gewoon op de werkvloer verschijnen (en presteren!). Dat is een lastige opgave, aangezien de tijd dat er niet gegeten mag worden in juni ruim 18 uur beslaat.
Belangrijk is daarom dat u als werkgever rekening houdt met medewerkers die aan de ramadan doen. Niet alleen voor hun welzijn, maar bijvoorbeeld ook voor de veiligheid in het magazijn. EVO heeft daarom 7 tips op een rij gezet voor een veilige en prettige werkomgeving tijdens de ramadan. Deze tips zijn samengesteld door de EVO-raad voor Arbo, milieu en gevaarlijke stoffen.
- Wees als leidinggevende alert op de situatie en overleg over mogelijke aanpassingen;
- Zet bij ploegendiensten vooral aan het einde van de dagdiensten de operators die aan de ramadan meedoen op posities waar de kans op fouten kleiner is, de gevolgen van een fout minder rampzalig, of de werkzaamheden minder vermoeiend zijn. Vaak kiezen werknemers hier zelf al voor, maar dat kan alleen als het bespreekbaar is en er rekening mee wordt gehouden;
- Overweeg om onderling diensten te laten ruilen met niet-vastende medewerkers;
- Overweeg om de vastenden tijdelijk minder zware werkzaamheden te laten verrichten;
- Bij risicovolle activiteiten met heftrucks is het verstandig rekening te houden met het concentratieverlies en om de betreffende persoon ander werk te laten doen gedurende de ‘vermoeide’ uren van de dag;
- Bespreek de mogelijkheid van flexibele arbeidstijden en pauzes (binnen de voorwaarden van de Arbeidstijdenwet). Bij lunchpauzeverkorting kan een werknemer ook vroeger naar huis;
- Overweeg de inrichting van een apart pauzelokaal waar niet wordt gegeten of gedronken, dit om het vasten niet moeilijker te maken.
Redactie LogistiekProfs
Afbeelding:Mark Hunter – License: CC